Eftersom du hittat hit är du säkert redan mycket väl medveten om att det finns flera olika sorters värmepumpar med varierande funktion och användningsområden. När du tar kontakt med oss vill vi därför veta vilken typ av värmepump du är ute efter, för att vi ska kunna lämna offert på rätt tjänst och produkt.
Prisskillnaden är stor mellan de olika pumparna på marknaden, men så skiljer sig även funktionen åt markant. Om du i dagsläget har vattenburen värme är det förmodligen värmen i berget, sjön eller marken som är mest lockande. En sådan investering kostar alltid en hel del, men betalar snabbt tillbaka hela investeringskostnaden. Därefter fortsätter den att pumpa ut besparingar år efter år.
En luftvärmepump kan vara ett bra komplement till villan (och många andra lite större fastigheter eller utrymmen), eller fungera som komplett och helautomatisk lösning för exempelvis sommarstugan.
Oavsett vilket alternativ du väljer kan du räkna med besparingar på elräkningen. Dessutom har en värmepump så gott som alltid en positiv effekt på andrahandsvärdet. Många faktorer är viktiga, men tveka inte att kontakta oss om du har några frågor angående att begära offert på värmepumpsinstallation eller våra andra tjänster.
Enkla knep för att spara på elen
Det finns ett antal enkla åtgärder som man kan vidta för att få en lägre elräkning förutom att installera en värmepump. Många av dessa fungerar lika bra i en villa som i en lägenhet, ingår elen i hyran är det inget du märker av kostnadsmässigt men det kan ändå vara bra tips att tänka på för att skydda miljön. Då värmepumpar inte skapar en förbränning som traditionell värme brukar göra.
Belysning
Belysning är något som vi svenskar använder mycket speciellt på vinterhalvåret då det blir mörkt tidigt. Att släcka lampor i de rum där du inte befinner dig är ett bra sätt att spara på elektriciteten. Lampor drar nämligen mycket mer el än vad man kan tro. Du kan även byta ut glödlamporna mot lågenergilampor, dessa sparar både el och pengar då de är billigare att köpa än de traditionella. Bor man i villa har man ofta utebelysning för att man ska se något när man kommer hem en mörk kväll, Man kan då välja att sätta en timer på den för att den inte ska vara på hela dagen. Att välja en belysning som reagerar på rörelse är också bra då den endast kommer att tändas när någon går förbi den.
Elprodukter
Hemelektronik är produkter som också drar mycket el, även om de står i ”stand by” som det kallas, så drar de ström. Det är därför bra att ha dessa kopplade till en strömbrytare som man enkelt kan stänga av då man lämnar hemmet eller inte använder sig av dem. Det många inte tänker på är att mobilladdare som sitter i drar mycket ström fast mobilen inte är koppad till den. Spisar är en annan energitjuv i vårt hem, ska du koka eller steka något ska du välja en kastrull eller panna som passar plattans storlek för att utnyttja elen optimalt. Det finns även fler saker att tänka på, det gäller att ha sunt förnuft då man använder elektronikprodukter. Detsamma gäller om man installerar en värmepump, går den onödigt ofta och utsöndrar onödigt varmluft så kommer lönsamheten inte bli lika stor.
Kyl och frys
Kyl och frys är två nödvändiga elprodukter som vi har i vårt hem, de kan vi inte bara stänga av när vi går hemifrån utan måste vara på konstant. Det som du kan göra är att se över temperaturen, i kylen ska temperaturen vara ca 5+ grader, varje grad kallare än det ökar energiförbrukningen med 5 %. Då du inte behöver ha kallare än så i kylen är det bara en onödig kostnad. Med frysen gäller samma sak, fast under -18 grader. Du måste även frosta av frysen för att den ska fungera på bästa sätt.
Varmvatten
Vatten och varmvattensförbrukning ger en hög elförbrukning, Du bör därför inte låta vattnet stå på en längre tid samt att stänga av vattnet när du till exempel schampoonerar håret. Det är sämre att bada då ett badkar kräver mycket vatten. Är du en person som duschar väldigt länge kan dock bad vara ett bättre allternativ. För att få billigare varmvatten bör man investera i en värmepump.
Dock är det så att det är förbrukningen av värme och varmvatten som bidrar till den största elkostnaden i hushållet. Så även om du följer dessa råd så ger det inte lika stor besparing som om du sätter in en värmepump i din villa eller lägenhet, framförallt på vintern kan man spara in stora kostnader.
Experter på värmepumpar
Här får du hjälp att hitta rätt hantverkare för din värmepumpsinstallation. Vi ser till att du får hjälp med offert och installation av experter - oavsett om du bor i Stockholm eller någon annan del av landet.
Kontakta oss
Ventilationsfixarna
Gälltoftavägen 1
29176 Rinkaby
Tel: 010-344 54 01
E-post: kontakt@värmepumparstockholm.nu